Produkter / Udstyr / Biometrikuffert

 

Biometrikuffert

Biometrikufferten lader Borgerservice-medarbejderne optage biometri der, hvor borgerne er – også i de tilfælde, hvor borgerne ikke kan komme til Borgerservice.

 

Biometrikufferten kan ligesom en stationær biometristation tage pasfoto og optage fingeraftryk og underskrift. Forskellen er, at biometrikufferten kan transporteres, så borgeren kan ansøge om pas, kørekort og ID-kort andre stedet end på Borgerservice-kontoret.

Kommuner vil ofte kræve, at borgeren på forhånd har lavet den indledende ansøgning online via selvbetjening. Det sker for at undgå, at medarbejderne skal håndtere dankort og kontanter og for at have overblik over antallet af bookede henvendelser.

Den kan nemt kobles til kommunens netværk via en krypteret VPN-forbindelse, så den fungerer på samme måde som de stationære biometristationer i sammenhæng med en bærbar PC. På den måde overføres de indsamlede data automatisk til borgerens ansøgning i IT-systemet via en krypteret forbindelse.

 
biometrikuffert_borgerbus_biometric

Biometrikufferten bruges af udenrigstjenesten for at servicere borgere, der ellers vil have lang vej til et sted, hvor de kan få indsamlet biometri fra en dansk myndighed. 

Den bruges også i danske kommuner til at hjælpe borgere, der ikke kan komme til Borgerservice eller ved særlige arrangementer, hvor mange borgere er samlet.

Den er også blevet brugt i de såkaldte borgerbusser, og vi kan hjælpe med at lave lignende løsninger. Vores biometrikuffert og Borgerbussen er tidligere blevet beskrevet i to artikler i Adjacent Government-magasinet (pdf):

Det er muligt at leje en biometrikuffert i kortere perioder.